La Cultura Del Barrio“, es un club antifeixista que s’ha convertit en el centre de l’escena de Buenos Aires, Argentina. Gairebé únic al món, va obrir fa sis anys. Els protagonistes són SHARP amb ganes de contribuir en aquesta subcultura. La programació mensual del club es nodreix amb concerts de punk, oi!, reggae i ska entre d’altres; així com classes de boxeigkick boxingjiu-jitsu i altres disciplines de contacte, matí, tarda i nit.

La seva idea és tornar al concepte dels clubs d’abans, sense aquest component masclista de les institucions de barri tradicionals. Està ubicat a una antiga fàbrica de dues plantes al barri de Vila Crespo i té un gran escut amb un troià a la façana.

Tenien la necessitat d’expressar aquesta cultura de carrer que té una part política profunda. Amb el temps es va presentar la necessitat d’ocupar un espai. El primer lloc que van tenir era molt més petit que l’actual, però igualment feien moltes activitats. Molts porten més de deu anys com “Acción Antifascista Buenos Aires” i més de 20 com a SHARP (Skinheads Against Racial Prejudice). Van obrir menjadors i van fer suport escolar. La cultura SHARP a Buenos Aires va néixer des de l’ambit social i així segueix. Quan van tenir companys presos, es van organitzar. Han organitzat concerts cada setmana i algunes bandes junten a més 500 persones.

El passat divendres 16 de novembre, al voltant de les 3 de la tarda, varen patir un registre a mans de la Policia Federal. Un jutge va signar l’ordre dient que buscaven artefactes explosius i armes. Un muntatge policial sense precedents.