Les Festes de Gràcia ja s’acosten i des de El Polvorí creiem necessari informar  de la situació límit en la qual ens han fet arribar aquest any.
Les reunions i trucades amb l’Ajuntament han estat a l’ordre del dia aquests últims mesos. Amb més de 3 anys d’experiència a les nostres esquenes, ja estàvem acostumats al poc i mal tracte de l’Ajuntament. Aquest any, però, no només ens hem trobat amb les habituals trucades perdudes i no contestacions d’e-mails, sinó que l’administració no ens ha volgut donar permís i les escasses reunions concertades amb els tècnics de l’Ajuntament han derivat en una mena de classes morals, on ens explicaven *com* havien de ser les Festes de Gràcia i *quina* era la demanda ‘real’ del barri. Tot això, per descomptat, amb el ja habitual repartiment de carnets de veïns de Gràcia, on sembla que si ets jove i ofereixes una alternativa a la seva tranquil·litat controlada quedes immediatament assenyalat com a un ‘no veí de Gràcia’ o ‘una persona de fora’.

Durant aquests mesos de converses hem hagut d’aguantar el menyspreu de l’administració cap a El Polvorí, una organització fundada el 2016, amb seu social al districte de Gràcia i amb gairebé un centenar de socis i sòcies. Hem hagut d’aguantar frases com ‘demanem a El Polvorí no trepitjar les Festes’, ‘la vostra festa no és una oferta real del barri’ o ‘nosaltres hem de protegir les Festes de Gràcia’. Amb una cosa estem d’acord, per descomptat que les Festes s’han de protegir, s’han de protegir de les màfies, des que les grans empreses (com Sant Miguel o Damm) i dels interessos polítics partidistes.

Des de El Polvorí diem prou! Les Festes de Gràcia sempre han estat, són i seran unes festes populars. No tolerarem més faltes de respecte.
Nosaltres seguim.