Ja ha arribat l’esperada tercera setmana d’agost, però aquest any és diferent. La crisi sanitària de la Covid-19 ha provocat que les Festes de Gràcia 2020 siguin merament anecdòtiques, convertint-se, de ben segur, en una de les edicions més estranyes de la història d’aquesta festivitat centenària.

La Festa Major de la Vila de Gràcia ha esdevingut, des del 2016, el nostre dia de celebració anual més important. Amb l’objectiu d’apropar gèneres musicals com el punk, reggae, rap, oi! o ska, i potenciant sempre l’escena musical dels Països Catalans, fa 4 anys que organitzem les Festes de El Polvorí. Tot i això, aquest camí no ha estat senzill ni fàcil: la pluja, els atemptats del 2017 i la nul·la competència de les autoritats municipals i les forces policials, han donat a les nostres festes un caràcter de resistència i èpica davant de les adversitats.

Moltes han estat les hores de preparació i confecció d’unes festes antifeixistes i autogestionades, que avui mirem amb més nostàlgia que mai. Ens tornem a trobar al setembre al local social, esperant que la situació sanitària ens permeti reprendre les activitats amb normalitat.

Visca la festa major!